Veel mensen zien het starten van een taxiservice als de ultieme business. Hierdoor kunnen ze hun oude uren dicteren, werken in een omgeving zonder baas en in het algemeen gaan waar ze maar willen.

Het runnen van een taxiservice kan echter op veel manieren lastig zijn. Geconcentreerd moeten zijn tijdens lange uren rijden kan mentaal veeleisend zijn. Het kan fysiek veeleisend zijn, met het risico van onredelijke mishandeling en te maken krijgen met dronken passagiers. Het kan ook een financiële last zijn, aangezien de bedrijfskosten van voertuigen aanzienlijk kunnen zijn en als een voertuig een grote storing heeft, kan het voertuig uit dienst worden genomen en geen mogelijkheid bieden om geld te verdienen.

Dus als het vermijden van een gevaarlijke chauffeur op de weg onder invloed, misschien een andere taxichauffeur, je niet heeft afgeschrikt. Hier zijn enkele tips voor het starten van een taxiservice.

Stap 1: Neem contact op met lokale taxichauffeurs en taxibedrijven om de markt voor taxidiensten in uw regio te beoordelen. Veel taxi op de luchthaven Gent zijn erg defensief over het risico van nieuwe chauffeurs die de markt betreden, maar na met velen van hen te hebben gesproken, zijn sommigen niet zo geïntimideerd en voelen ze zich vrij om informatie te geven over hoe je taxichauffeur kunt worden of een taxi kunt beginnen. u zult ontdekken dat het service is in uw regio.

Stap 2: De eerste stap is het aanvragen en behalen van een taxirijbewijs. U kunt het proces meestal starten bij uw plaatselijke motorvoertuigafdeling of de website van uw lokale overheidsinstantie bezoeken voor informatie over waar u een vergunning kunt aanvragen. Ook als u een taxidienst wilt starten en een andere chauffeur in dienst wilt nemen, dient u toch een taxivergunning aan te vragen voor het geval u te maken krijgt met een personeelstekort.

Stap 3: Vervolgens moet u uitzoeken wie taxi’s in uw regio reguleert en wie taxivergunningen afgeeft. Nogmaals, u kunt deze informatie krijgen door uw plaatselijke gemeentehuis te bezoeken of de website van uw lokale overheid te bezoeken. Op gereguleerde markten kunnen deze licenties soms aanzienlijke kosten in rekening brengen. Meestal kunt u in deze gevallen een licentie leasen van een bestaande licentiehouder.

Stap 4: Na het verkrijgen van de benodigde licenties. Dan moet u uw opstartkosten inschatten. U zult moeten beslissen of u een taxibedrijf wilt starten en eigenaar wilt zijn van de voertuigen, een chauffeur met een vergunning nodig heeft om naar uw taxi te rijden, of uw eigen taxi als eenmanszaak wilt besturen. Hoe dan ook, u moet rekening houden met uitgaven zoals voertuigkosten, kosten voor het plaatsen van meters en borden, verzekeringskosten en, indien nodig, afschrijvingen en vergoedingen voor voertuigreparaties. Met een goed onderbouwd businessplan kunnen veel banken dergelijke zakelijke ondernemingen financieren.

Hoe een taxiservice te starten
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.