De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een levendige omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een verscheidenheid aan watersportactiviteiten.

Van de fascinerende oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende biologische tuinen, Estepona verwelkomt vakantiegangers om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met uitzonderlijke charme aan zee. Of u nu de smalle wegen verkent, geniet van regionale specialiteiten, of gewoon geniet van het mediterrane zonlicht, Estepona biedt een fascinerende badplaats voor wie op zoek is naar de authentieke schoonheid van Zuid-Spanje. Estepona, ook wel de ‘werf van de Costa del Sol’ genoemd, “is niet alleen een plek voor achtergrond- en natuurliefhebbers, maar ook de hemel voor golfspelers.

De toewijding van Estepona aan het beschermen estepona tips van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt schilderachtige uitzichten over de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en toont artefacten die de vooruitgang van de gemeenschap van vroeger tot nu in kaart brengen.

De buitenkanten en muuroppervlakken van de gemeenschap dienen als canvas voor muzikanten uit de hele wereld en de buurt, en ontwikkelen een buitengalerij met een moderne uitstraling voor het sociale landschap van Estepona. Het Estepona Circus, met zijn dynamische processies en verfijnde outfits, voegt een vleugje plezier toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

Estepona’s toewijding aan kunst komt tot uiting in de levendige straatkunstscène. De buitenkant en muuroppervlakken van de gemeenschap fungeren als canvas voor muzikanten over de hele wereld en uit de buurt, waardoor een buitengalerij ontstaat die een moderne uitstraling heeft voor het sociale landschap van Estepona. Met de Estepona Mural Art Walk kunnen bezoekers van de site deze kunstwerken aan de buitenkant in hun eigen tempo bekijken.

De toewijding van Estepona aan gemakkelijke toegang wordt weerspiegeld in de Paseo Marítimo, een prachtige promenade die zich langs de kustlijn uitstrekt. De promenade is bezaaid met handsculpturen, bloesems en bomen en maakt gebruik van een prachtig pad om te wandelen of fietsen, met geweldige uitzichten op de Middellandse Zee. Bars en eetgelegenheden aan het strand langs de promenade verwelkomen bezoekers van de camping om te genieten van de regionale gerechten terwijl ze genieten van de zeebries.

Estepona’s toewijding aan sociale gelegenheden blijkt uit het jaarlijkse schema. De Feria de Estepona, een levendig feest met flamencoliederen, typische dansen en levendige ceremonies, brengt de buurt met elkaar in een vrolijke sfeer. Het Estepona Circus, met zijn dynamische processies en mooie outfits, voegt een vleugje plezier toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn opvallende klokkentoren, biedt een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Al dwalend over de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap ontdekken bezoekers geheime schatten, van levendige muurschilderingen tot kleine pleintjes waar burgers samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De vieringen van Estepona, zoals de processies van Semana Santa (Heilige Week) en de Feria de San Isidro, tonen de sociale en spirituele gebruiken van de gemeenschap. De Semana Santa-processies omvatten mooie driften, typische liederen en spirituele gretigheid, en trekken zowel bezoekers van de site als burgers aan. De Feria de San Isidro, een lentefeest, brengt levendige feesten op de wegen met ceremonies, liederen en flamencodans.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat onder meer de enorme muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken feitelijk veranderd in doeken voor grote kunstwerken, waarop scènes worden afgebeeld die variëren van het waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de geloofwaardigheid van Estepona als externe kunstgalerie, inclusief een modern tintje aan de sociale identificatie ervan.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. De Plaza de las Flores, een levendig plein in het hart van de oude gemeenschap, bruist van het buurtleven.

Genesteld langs de zonovergoten Costa del Sol in het zuiden van Spanje, wordt Estepona een prachtige kustgemeenschap die gemakkelijk de typisch Spaanse uitstraling combineert met eigentijdse kenmerken. Estepona, gevestigd tegen de achtergrond van de heuvels van de Sierra Bermeja en de glanzende Middellandse Zee, verwelkomt bezoekers van de site om de overvloedige achtergrond, de dynamische samenleving en de ideale aantrekkingskracht van de omgeving te ontdekken.

Voor degenen die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord, biedt het Arboretum van Estepona een toevluchtsoord van biodiversiteit. Verspreid over 25.000 vierkante meter toont de werf een grote verscheidenheid aan plantensoorten, waaronder een speciale locatie voor mediterrane orchideeën. Bezoekers van de site kunnen zich vermaken met themagebieden, zoals de cactus en de heerlijke tuin, en de gevarieerde planten bewonderen die bloeien in dit tuingebied.

Estepona’s zomerconcerten: muziek aan zee
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.